Kristiina itämainen tanssi mustatvaatteet

Tanssi

Kristiina itämainen tanssi valkoiset vaatteet

Kristiina opettaa säännöllisiä itämaisen tanssin ja Fusion Bellydance viikkotunteja Etelä-Karjalan kansalaisopistossa.

Itämaisen tanssin ja Fusion Bellydance tanssitunnit ovat tilattavissa asiakkaan toiveiden mukaan esimerkiksi naisten polttareihin, juhliin ohjelmanumeroksi, työpaikkaliikunnaksi tai muulle ryhmälle lajiin tutustumistuntina. Lue lisää täältä.

Itämaisen tanssin ja Fusion Bellydance -esitykset ovat tilattavissa erilaisiin tapahtumiin. Lue lisää täältä.

Ergonominen tekniikka ja kehonhallinta

Tilaa voimaantumiselle, luovuudelle ja tunneilmaisulle

Itämainen Tanssi

Mystistä, ikiaikaista, kaunista ja lumoavaa tanssia sekä musiikkia

Itämainen tanssi sopii kaikille ja sen liikekieli perustuu kehon luonnolliseen liikkeeseen. Itämainen tanssi on perinteisesti yhteisöllinen tanssi, joten yhdessä tanssimisen ilo on tanssituntien keskiössä. Itämaisen tanssissa yhtenä tärkeänä tavoitteena on vahvistaa positiivista kehonkuvaa ja tuoda mahdollisuus oman kehotietoisuuden ja luovuuden kehittymiselle. Keho tulkitsee kuultua musiikkia ja liikkuu sen mukaisesti. Tanssi vahvistaa keskivartaloa, kehittää notkeutta ja koordinaatiota. Itämaisen tanssissa keskivartalonhallinta on ensisijainen ja voima liikkeisiin lähtee keskivartalosta. Liikkeet jaetaan karkeasti teräviin ja pehmeisiin. Terävät liikkeet ovat vartalon iskuja ja pehmeät esimerkiksi lantion ympyrä tai vaakakasi. Lantionpohjalihakset vahvistuvat tanssiessa ja niska-hartiaseutu rentoutuu pehmeiden käsiliikkeiden harjoitteissa.

Egyptiläinen vatsatanssi

Egyptiläinen vatsatanssi on tunnetuin ja suosituin itämaisen tanssin alalaji. Tekniikka on hienostunutta, maltillista ja sopusointuista. Tanssin keskiössä on rintakehän ja lantion vuorottelevat terävät tai pehmeät liikkeet

Khaleegy

Persianlahden alueen tanssityyli on nimeltään khaleegy ja se on sekoitus modernia- ja folkloretanssia. Khaleegylle on ominaista dramaattinen tunnelma, hypyt ja näyttävät hiusten heitot.

 

Kristiina led-siivet esitys 3
Kuvaaja: Antti Saarimaa

Itämaisen tanssin historia

Itämaisen tanssin juuret tulevat tuhansien vuosien takaa Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä (Lind- gren 2011, 12). Itämaisen tanssin juurista on monta teoriaa ja voidaankin ajatella sen kehittyneen useammassa eri maanosassa jokaisen oman maan kulttuurin mukaan. Jo muinaisessa Egyptissä on tanssittu hedelmällisyysrituaaleissa itämaisen tanssin liikekielen mukaan. Ottomaanien hovissa itämainen tanssi on ollut taidemuoto ja vahva osa kulttuuria.

Lindgren, H. 2011. Itämaisen tanssin opettajaksi kasvu ja kehittyminen. Turku: Turun yliopisto. Viitattu 18.10.2021

http://www.utupub.fi/bitstream/handle/10024/91643/gradu2011Lindgren.pdf?se- quence=2&isAllowed=y.

Fusion Belly Dance

Voimaannuttavaa ja vahvaa tanssia, jossa pääteemana on tunneilmaisu.

Löydä oma sisäinen tanssilattioiden kuningattaresi!

Kultainen kruunu
Kristiina fusion bellydance
Kuvaaja: Natalia Jenai

Fusion Bellydance tarkoittaa itämaisen tanssin yhdistämistä muihin tanssilajeihin tai muuhun kuin itämaiseen musiikkiin.

Kristiinan Fusion Bellydance tyylissä yhdistetään itämaista tanssia show-, twerk ja tankotanssin perusliikkeisiin sekä lattiatekniikkaan. Lattiatekniikka käy treenistä sekä kehittää lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Tunnilla tehdään akrobaattisia temppuja, joissa jokainen pääsee haastamaan itseään oman taitotasonsa mukaan. Musiikkina on suosituimpia ja tunnettuja kappaleita ympäri maailmaa. Tanssin tunneilmaisua harjoitellaan musiikkien eri tunnemaailmojen avulla. Tätä tyylilajia voisi kuvailla ennakkoluulottomaksi, rohkeaksi ja näyttäväksi. Tunnilla on tärkeää suojata polvet säärystimillä tai polvisuojilla.

Kristiina fusion bellydance mustatvaatteet
Kuvaaja: Timo Suutarinen